در هر صورت باید در جریان باشند که این مقوله برعکس آنچه که به نظر میرسد کار راحت و آسانی نیست و برای انجام آن نیاز به پیروی از قوانین و مقرراتی است که در این مقاله قصد داریم در مورد آنها صحبت کنیم:
معمولا دلایل مختلفی برای دودی کردن شیشه خودرو وجود دارد؛ گاهی میتواند سلیقهای باشد و گاهی نیز به دلایل امنیتی این کار را انجام میدهند که در کل قطعا به یکی از دلایل زیر این کار را انجام میدهند:
اشعه UV یکی از مضرترین اشعهها است بنابراین افراد برای پیشگیری از خطرات و مضرات ناشی از تاش مستقیم این اشعه اقدام به دودی کردن شیشه خودرو خود میکنند. تا هم در برابر تابش مستقیم نور خورشید در امان باشند و هم بتوانند با این کار فضای داخل خودرو را خنک نگه دارند.
گاهی نیز افراد به دلایل کاملا سلیقهای اقدام به انجام این کار میکنند؛ مثلا به دلیل شخصی سازی حریم داخل خودرو این کار را انجام میدهند و عقیده دارند با این کار تا حدود زیادی فضای درون خودرو را برای خود خصوصی میکنند و از دید افراد آن را خارج میکنند و یا اینکه میخواهند ظاهر خودرو را جذابتر کنند و موارد زیادی از این قبیل.
یکی دیگر از دلایل مهم دودی کردن شیشه خودرو این است که از شکستن و یا ایجاد خط و خش بر روی شیشه خودرو جلوگیری میکند و در حقیقت حکم یک محافظ برای شیشه را دارد.
با توجه به دلایلی که گفته شد دودی کردن شیشه خودرو با توجه به رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی میتواند راهکار بسیار خوبی باشد.
راهنمایی و رانندگی محدودیتهایی را در جهت دودی کردن شیشه خودرو، برای رانندگان و صاحبان خودرو در نظر گرفته است و آن این است که صاحبان خودرو فقط بین 35 درصد تا 40 درصد اجازه دارند که شیشه خودرو خود را دودی کنند. البته این میزان درصدی که در نظر گرفته شده است بستگی به میزان دید دارد به این معنی که از بیرون بتوان بین 35 تا 40 درصد داخل خودرو را دید. و این قانون به خاطر این است که پلیس بتواند داخل خودرو را ببیند.
البته لازم به ذکر است که افرادی که از طرف پزشک متخصص، مجوزی داشته باشند میتوانند شیشه خودرو خود را دودی کنند که میزان غلظت دودی شیشه خودرو آنها بستگی به نظر کمیسیون فنی و پزشکی راهور دارد.