به طور کلی برای اینکه هر دو چرخ عقب هم زمان عمل کند، دو طرح وجود دارد که بررسی آن می تواند هدف اصلی سیم ترمز را مشخص سازد. در یک طرح یک سیم به اهرم وصل می شود. کشیدن این بخش سبب می شود که یک قطعه T شکل وارد حرکت لولایی شود و دو سیم متصل به اهرم چرخ های عقب در یک زمان به حرکت درآید.
طرح دیگر به این صورت است که وقتی اهرم دیسک ترمز کشیده می شود دو سیم نیز کشیده می شود و هر سیم ترمز دستی یک چرخ عقب را فعال می سازد. در هر صورت بریدن سیم ترمز یکی از مشکلات مهم در تعمیرات خودرو محسوب شده که توسط تیم حرفه ای تون آپ 110 به طور دقیق پیگیری می شود.
ترمزهای مکانیکی در کل اولین نمونه های تعبیه شده در خودروها هستند. اگر دقت کرده باشید در سیستم ترمز نیروی پای راننده از طریق پدال ترمز، به یک کابل واسط منتقل می شود. سپس کابل نیروی وارده را به کفشک های ترمز منتقل می سازد.
کفشک های ترمز در حقیقت همان لنت ترمز هستند. اما تفاوتی که وجود دارد اینکه به جای ایجاد اصطکاک با دیسک داخل یک محفظه کاسه ای شکل قرار داد و با سطح داخلی کاسه ایجاد اصطکاک می کند. این سیستم تا حد زیادی ساده است اما به مرور زمان منسوخ شدهاست. یکی از ایرادات این سیستم احتمال پارگی سیم ترمز است که در خدمات ترمز سبب می شود که سیستم ترمز به کل از کار افتد.
می دانیم که ترمز دستی اصولاً سمت راست راننده و پشت دنده قرار دارد. وقتی بالا کشیده می شود، سیم ترمز دستی عمل می کند و با فشار شاسی روی دسته سیم ترمز دستی آزاد می شود.
در یک سری از خودروهای آمریکایی و ژاپنی و همینطور فرانسوی یک ترمز اضطراری نیز طراحی می شود، که به صورت پایی بوده و به جای اینکه دسته ترمز دستی در سمت راس راننده باشد یک پدال فشاری در سمت چپ خودرو و در خودروهای دنده گیربکسی با فاصله در حدود 15 سانتیمتری از پدال ترمز قرار دارد. در خودروهای اتوماتیک در فاصله 20 سانتیمتری نصب می شود.
وقتی فشار پا بر روی این پدال صورت می گیرد ترمز درگیر می شود. زمانی که ضامن قفل ترمز کشیده می شود، از حالت درگیر بودن آزاد می شود. یک مثال برای این بخش به این صورت است که ترمز دستی برای خودروی زانتیا به این دلیل که سیستم تنظیم ارتفاع در حالت خاموش روی چرخ های جلو تعبیه شده است، از نظر فنی هیچ تفاوتی با پژو 405 ندارد. با این تفاوت که روی چرخ های جلو و همینطور روی دیسک درگیری ایجاد می شود.
اصطلاحی که در بین افراد تعمیرکار بسیار شنیده می شود. این موضوع نشانگر این است که لنت ترمز ضخامت خود را از دست می دهند. در زمانی که ترمز صدای سایش مانند ایجاد نماید، دیسک در حال ساییده شدن با لنت است. هزینه تعمیر این خرابی از تعویض لنت نیز بیشتر است، و باید قبل از هر اتفاقی دقت لازم صورت بگیرد.
نحوه رانندگی یا به عبارت دیگر ترمز گرفتن در عملکرد ترمز تاثیر مستقیم دارد. بسیاری در هنگام رانندگی پایشان مدام بر روی پدال ترمز است و یا ترمزهای شدید می گیرند. این روند با گرمای شدید تولید شده ترمز های مکرر سبب می شود که لنت و همینطور کفشک غیر موثر شوند و سیم ترمز نیز درگیر شود. مواد به کار رفته در ترمز می بایست مقداری انعطاف داشته باشد و به طور کامل دیسک یا کاسه را در بر بگیرند.
سیستم کاری ترمزها اغلب به صورت هیدرولیک بوده و روغن ترمز از پدال شروع به حرکت می کند و در کل سیستم ترمز جاری می شود. این حرکت روغن سبب می شود که در برابر مکانیزم توقف خودرو فشار وارد شود. مشکلات ترمز بسیار مهم هستند و در صورتی که ترمز به درستی کار نکند ماشین به سمت خاصی کشیده می شود. در نهایت خطر در بریدن ترمز رویت می شود.
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : *
ایمیل شما :
نظر شما : *
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
دسته بندی مطالب
اخبار مزایده
اخبار خودرو
شرایط فروش و پیش فروش خودرو
راهنمای خرید خودرو
سرگرمی و دانستنیهای خودرو
آموزش مزایده
تحلیل بازار خودرو
مقایسه خودرو
تعمیر و نگهداری خودرو
دانشنامه خودرو
جدیدترین مطالب
قیمت برخی خودروها همچنان نامعلوم است
ثبت نام چانگان CS35 پلاس آغاز شد
شرایط فروش کامیون 18 تن و کشنده 44 تن دوو
قیمت جدید خودروی بسترن B30 اعلام شد
اعلام نتایج اولویت بندی خودروهای سامانه یکپارچه
ضربالاجل مجلس درباره واردات خودرو کارکرده
آرشیو مطالب
مطالب مشابه
دلیل گاز خوردن خودرو
علائم خرابی گیربکس اتوماتیک
نکات افزایش عمر لاستیک خودرو
علائم خرابی پمپ بنزین ماشین
روش از بین بردن خط و خش خودرو
علائم پارگی تسمه تایم
پربازدید ترین مطالب
نقد و بررسی خودرو فردا T5
قیمت سورن پلاس جدید با مالتی مدیا
نتایج قرعه کشی خودرو لاماری
فروش اقساطی کامیون کشنده امپاور
اعلام مشخصات کوییک GX
قیمت جدید کارخانه ای محصولات سایپا اعلام شد
تبلیغات