با این حال وزارت صمت همچنان راههای مختلفی را امتحان میکند تا بتواند بازار تقاضای خودرو را ساماندهی کند. وزارت صمت امیدوار بود تا با طراحی و اجرای سامانه متمرکز قرعهکشی خودرو بتواند شائبههای فروش خودرو از طریق قرعهکشی را برطرف نماید.
این سامانه تفاوت چندانی با روش فروش مستقل خودروسازان نداشت و حتی از نظر فنی و ظاهری نیز شبیه آنها بود. با این حال تمرکز این سامانه در اختیار وزارت صمت برای بخشی از مردم اطمینان آفرین بود. وزارت صمت با طراحی این سامانه تلاش کرد تا مردم را از حضور در سامانههای خودروسازیهای پراکنده راحت کند.
از ابتدای این طرح تاکنون سه نوبت قرعه کشی متمرکز برگزار شده است؛ هربار نیز حدود ۳ میلیون متقاضی در این قرعهکشیها ثبتنام کردهاند. این در حالیست که وزارت صمت همچنان قوانین سختگیرانهای را گذاشته است تا کسانی که اکنون صاحب پلاک انتظامی فعال هستند، یا افراد فاقد گواهینامه اجازه ثبتنام نداشته باشند!
به نظر میرسد وزارت صمت میخواهد با اعمال این قوانین سخت دست دلالها را از بازار کوتاه کند و شانس مصرف کنندگان واقعی را بالا ببرد. اما این تدابیر راه به جایی نبرده و همچنان صفهای پرتعداد متقاضیان در مقابل عرضه اندک شانس متقاضیان را کم میکرده است.
کارشناسان حوزه خودرو و فعالان اقتصادی معتقدند این حجم تقاضا برای خودرو مصرفکننده واقعی نیستند و ممکن انگیزههای سرمایهگذاری و کسب سود از برنده شدن در این قرعهکشیها را داشته باشند به همین دلیل علیرغم وضع قوانین سخت، همچنان متقاضیان از تعداد واقعی مصرفکنندگان خودرو بیشتر خواهد بود.
با اعلام خبر آمادگی محصولات سایپا در بورس کالا، این خودروساز بزرگ گامی اساسی در پررونق کردن بورس کالا برداشت. حضور ایرانخودرو در بورس کالا به جهت عرضه محصولات پرطرفدار در بورس کالا حائز اهمیت است. عرضه خودروها در بورس میتواند تا حد زیادی نقش شانس را در تصاحب کالا کاهش دهد.
چنانچه تجربه قبلی عرضه فیدلیتی در بورس کالا را مرور کنیم خواهیم که با این روش عرضه قیمت این محصولات در مقایسه با بازار آزاد کمتر خواهد شد. هرچند در مقایسه با قیمت تعیینشده توسط وزارت صمت باید مبلغ بیشتری پرداخت میکردند اما مصرفکنندگان معتقدند این روش از آنجا که مبتنی بر شانس نیست، با احتمال بیشتری آنها را صاحب ماشین خواهد کرد.
در روزهای آتی دومین مرحله از تجربه عرضه خودرو در بورس کالا هم محقق خواهد شد.
شنیدهها حکایت از آن دارد که در این طرح یک محصول از بهمن عرضه خواهد شد؛ به همین ترتیب خودرو سایپا شاهین برای عرضه در بورس کالا به تایید رسیده و در همین راستا قرار است از روز سه شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ حدود ۲۰۰ دستگاه از این سدان سایپا با قیمت پایه ۳۰۴ میلیون تومان در بورس به فروش برسد.
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
دسته بندی مطالب
اخبار مزایده
اخبار خودرو
شرایط فروش و پیش فروش خودرو
راهنمای خرید خودرو
سرگرمی و دانستنیهای خودرو
آموزش مزایده
تحلیل بازار خودرو
مقایسه خودرو
تعمیر و نگهداری خودرو
دانشنامه خودرو
جدیدترین مطالب
آیا تصادف بدون گواهینامه قتل عمد است؟
قیمت X22 پرو دنده ای در بازار
طرح جدید پیش فروش محصولات ایران خودرو دیزل
افزایش قیمت بدون مجوز ایران خودرو و سایپا
قیمت اجاره خودرو در کیش
دور جدید فروش اقساطی محصولات کرمان موتور
آرشیو مطالب
مطالب مشابه
فروش فوری وانت پراید (سایپا 151) آغاز شد
قیمت جدید خودرو مکث تیارا اعلام شد
قیمت 5 خودرو جدید سایپا اعلام شد (شهریور 1402)
افزایش قیمت خودرو قطعی است
قیمت جدید ساینا S اعلام شد (شهریور 1402)
پربازدید ترین مطالب
نقد و بررسی خودرو فردا T5
آشنایی با گیربکس دنا پلاس توربو اتوماتیک
شاهین با موتور TU5 ایران خودرو
قیمت سورن پلاس جدید با مالتی مدیا
فروش اقساطی کامیون کشنده امپاور
نتایج قرعه کشی خودرو لاماری
تبلیغات