تارا خودرویی با ظاهر مناسب است و طراحی نسبتا خوبی دارد. البته نکته خاص و خلاقانهای برای طراحیاش بهکار گرفته نشده است. با این حال، ایراداتی اساسی و قابلتوجه هم ندارد. تارا از نقطهنظر ظاهر زیبا یا بهتر است بگوییم، قابلقبول بهشمار میرود.
از نظر امورات فنی هم محصولی متوسط و مطلوب حساب میشود. شتاب و کشش آن در مسیرهای معمولی بد نیست. مصرف سوخت ترکیبی بالایی هم ندارد (حدود ۷لیتر). خودروی تارا در دو مدل دنده دستی و خودکار به بازار عرضه میشود.
تارا در لغت به معنای ستاره است و بسیاری مدعی بودند که این محصول میتواند ستاره تولیدات ایرانخودرو باشد اما واقعیت چیز دیگری است. خودروی تارا را نمیتوان در کلاس جهانی با بهترینها مقایسه کرد. اما در میان محصولات ایرانخودرو از موارد متوسطی است که طرفدارانی هم دارد. در ادامه میخواهیم از نقطهنظرات مختلف به معایب و ایرادات تارا بپردازیم.
میخواهیم در این بخش از چند جنبه به ایرادات تارا نگاه کنیم:
تارا از نظر ابعاد فنی بیایراد نیست. بخش موتور و انتقال قدرت آن مشکلاتی دارد. مثلا چه مشکلاتی؟ گیربکس ایراداتی دارد. در حالت موتور روشن و توقف خودرو، جارفتن دنده بهآسانی صورت نمیگیرد. بهطور کلی هم کیفیت گیربکسهای استفادهشده در تارا چندان مطلوب نیست.
این تنها ایراد بخش انتقال قدرت تارا نیست. تجهیزاتی نظیر باتری هم بیعیب عمل نمیکنند. در برخی از تاراهای تولیدی ایرانخودرو، شاهد محصولاتی هستیم که باتریشان معیوب است.
در قسمت پیشرانه یا همان موتور خودرو هم بهواسطه کاهش فشار روغن، یاتاقانهای خودرو دچار فرسایش زودهنگام میشوند. استفاده از قطعات چینی برای تولید از دلایلی است که کیفیت عملکرد فنی تارا را در بعضی بخشها مخدوش میکند.
فاصله کف این خودرو با زمین هم اندک است. این ویژگی منفی اثرات نامطلوبی روی فرمانپذیری تارا میگذارد و باعث میشود که چندان خوشدست نباشد. اگر فرمانپذیری خودرویی مانند تارا حالت ایدئالی نداشته باشد و مشکلاتی در آن دیده شود، در مسیرهای منحنی و گذرهای پرپیچ بهخوبی عمل نخواهد کرد.
طراحی خودروی تارا به زعم کارشناسان میتوانست بسیار بهتر از حالت کنونی باشد. برای مثال، مرز چراغهای جلو و جانماییشان اشکالاتی دارد. لبه صندوق عقب هم بالاست. البته این را هم بدانید که طراحی چراغها و بخشهای دیگر عقب تارا نسبت به سمت روبهرو و نِمای جلو (بهگفته کارشناسان) بهتر است.
کیفیت وسایل و تجهیزات درون کابین تارا هم جای ارتقای بسیاری دارد. شاید اتکا به قطعات داخلی و نهایتا چینی است که باعث شده دست طراحان و سازندگان برای تولید اتاقکی بسیار استاندارد و باکیفیت کمی بسته باشد. برای نمونه، تجهیزات الکترونیکی تارا از جمله نمایشگر لمسیاش مطابق معیارهای خودروهای درجهیک جهانی نیست.
بنا به آمار و مستدلات بازار خریداران میتوان گفت که تاراهای عرضهشده در بازار مشکلاتی ظاهری هم دارند. برای نمونه، فرورفتگی و آسیبدیدگی دربها و سقفها یا گلگیرها از جمله معایب خودروی تارا هستند که به چشم میآیند. وجود خطوخش یا قلمگیری و رنگشدگی در این بخشهای خودروها هم از جمله نقصهایش بهشمار میروند.
یکی دیگر از نکاتی که بهعنوان ایرادی نهچندان جدی درباره تارا مطرح میشود، محدودیت رنگی آن است. این خودرو در پنج رنگ به بازار عرضه میشود. چه رنگهایی؟ خاکستری، مشکی، نقرهای، آبی رویال و آبی کبود. متأسفانه رنگ پرطرفدار سفید در میان محصولات تارا وجود ندارد. بهطور کلی، حق انتخاب خریداران درباره رنگ این محصول ایرانخودرو محدود است.
با معایب خودروی تارا آشنا شدید. این خودرو از محصولات نسبتا پرطرفدار ایرانخودرو است. ایراداتی در آن دیده میشود و اگرچه در مقایسه با استانداردهای جهانی حرفهای زیادی برای گفتن ندارد اما میتواند در میان تولیدات متوسط کشوری جایی برای خود دستوپا کند.
برای مثال، شاید خالی از لطف نباشد که بگوییم ایمنی تارا وضعیت خوبی دارد. وجود کیسه هوا برای سرنشینان و ترمزهایی با کارایی و کیفیت مطلوب در بالارفتن سطح ایمنی خودروی مذکور نقش داشتهاند.
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
دسته بندی مطالب
اخبار مزایده
اخبار خودرو
شرایط فروش و پیش فروش خودرو
راهنمای خرید خودرو
سرگرمی و دانستنیهای خودرو
آموزش مزایده
تحلیل بازار خودرو
مقایسه خودرو
تعمیر و نگهداری خودرو
دانشنامه خودرو
جدیدترین مطالب
آیا تصادف بدون گواهینامه قتل عمد است؟
قیمت X22 پرو دنده ای در بازار
طرح جدید پیش فروش محصولات ایران خودرو دیزل
افزایش قیمت بدون مجوز ایران خودرو و سایپا
قیمت اجاره خودرو در کیش
دور جدید فروش اقساطی محصولات کرمان موتور
آرشیو مطالب
مطالب مشابه
علت بوی بنزین داخل ماشین و رفع آن
زمان صحیح تعویض روغن موتور خودرو
تفاوت بنزین سوپر با معمولی
تنظیم فرمان چیست
رهنی شدن سند خودروها حذف شد
پربازدید ترین مطالب
نقد و بررسی خودرو فردا T5
آشنایی با گیربکس دنا پلاس توربو اتوماتیک
شاهین با موتور TU5 ایران خودرو
قیمت سورن پلاس جدید با مالتی مدیا
فروش اقساطی کامیون کشنده امپاور
نتایج قرعه کشی خودرو لاماری
تبلیغات