ایموبلایزر خودرو در واقع، سیستمی ضدسرقت است که با وجود آن امکان استارتزدن خودرو برای سارق و روشنکردنش وجود ندارد. با وجود چنین سیستمی، دزدیدهشدن خودروها تقریبا ناممکن بهنظر میرسد.
بسیاری از خودروهای مدرن مجهز به سوئیچهای ایموبلایزر هستند. با وجود آنها، قفلی نرمافزاری روی رایانه خودرو گذاشته میشود. در نتیجه، روشنشدن موتور ممکن نخواهد بود. بهعبارت سادهتر، قفل نرمافزاری تعبیهشده روی خودرو مانع از روشنشدن موتور میشود.
تا زمانی که قفل نرمافزاری باز نشود، خودرو استارت نمیخورد و روشن نمیشود. سوئیچ را که میچرخانید، تنها در صورتی خودرو روشن میشود که کد ورودیتان با کد تعیینشده در بخش نرمافزاری خودرو یکسان باشد. فقط سوئیچی میتواند خودرو را روشن کند که دارای کد یا همان رمزی مشابه رمز موجود در برنامه رایانهای وسیله باشد.
سیستم ایموبلایزر خودرو دارای بخشهای مختلفی است:
خودروهای مجهز به این سیستم در زمان تولید، روی سوئیچ خود رمز مخصوصی دریافت میکنند. این رمز با سیستم ضدسرقت همخوانی دارد. با چرخش سوئیچ، اطلاعات کد پردازش میشود و مقایسهای برای بررسی یکسانبودن کد رمز ورودی و کد موجود در رایانه خودرو صورت میگیرد.
اگر مطابقتی میان کدها وجود نداشته باشد، خودرو روشن نخواهد شد. با خرید خودرویی مجهز به این سیستم، در صورت درخواست شما و احراز هویت، کد مربوط به سوئیچ در اختیارتان قرار میگیرد.
همانطور که گفته شد، سیستم ایموبلایزر بهگونهای است که با تشخیص کد غیرقانونی و اشتباه مانع از روشنشدن خودرو میشود. بهعبارت بهتر، کد مخصوصی برای روشنشدن خودرو در حافظه رایانه آن وجود دارد. اگر این کد با رمز موجود در سوئیچ یکسان باشد، امکان روشنشدن خودرو وجود دارد. در غیر این صورت، موتور روشن نمیشود.
برد الکترونیک یا UCH وظیفه کنترل تجهیزات ایموبلایزر را بهعهده دارد. آنتن ترانسپاندری هم در سیستم موجود است که کد ثبتشده در رایانه را دریافت میکند و آن را به UCH انتقال میدهد. رایانه خودرو یا ECU هم کد یکسان با سوئیچ را در خود ذخیره کرده است و آن را برای مقایسه در اختیار UCH قرار میدهد.
با بازشدن سوئیچ، سیستم کنترل تجهیزات یا همان UCH بهکمک میدان مغناطیسی از چیپی در ECU درخواست ارائه کد ثبتشده را میکند. میدان مغناطیسی مذکور هم بهوسیله یک ترانسپاندر ایجاد میشود. اطلاعات میان چیپ و سوئیچ را ترانسپاندر تبادل میکند. رایانه که کد را در خود ذخیره دارد، آن را برای UCH میفرستد. اگر کدها با یکدیگر مطابقت داشته باشند، موتور مجوز روشنشدن را از ECU میگیرد.
ایموبلایزرها میتوانند اقدامات زیر را در راستای تأمین امنیت خودرو انجام بدهند:
در صورت دسترسی غیرمجاز به خودرو، ایموبلایزر مداخله میکند. این سیستم ضدسرقت با تحتنظرداشتن سیستم سوخترسانی، سیستم جرقهزنی شمعها و موتور استارت مانع از دزدیدهشدن خودرو میشود.
دقت کنید که هر سیستم ایموبلایزر مجهز به چراغهای هشداری هم هست که هریک میتوانند معنای خاصی را درباره وضعیت آن به شما انتقال بدهند. برای نمونه:
از نشانههای وجود مشکل در ایموبلایزر هم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
گاهیاوقات، دکمه بازکردن قفل را روی سوئیچ فشار میدهید اما درها باز نمیشوند. در صورت وقوع چنین مشکلی باید برای بررسی عملکرد ایموبلایزر به متخصصان مراجعه کنید.
یکی دیگر از نشانههای عملکرد نامناسب ایموبلایزرها هم قفلنشدن درست خودرو است. با بررسی وضعیت باتری ریموت یا فیوزهای سیستم ضدسرقت و قفل درها مطمئن شوید که مشکل از ایموبلایزر است. بعد از چککردن تمام این موارد بهسراغ رفع مشکل سیستم ضدسرقت بروید.
اگر ایموبلایزر نتواند کدهای سوئیچ را بخواند، اجازه روشنشدن خودرو را صادر نمیکند. در چنین حالتی یا کلید و سوئیچ دچار مشکل شدهاند یا مشکل بزرگتری بهمیان است؛ خرابشدن سیستم ایموبلایزر خودرو.
در صورتی که کلید در مغزی سوئیچ نچرخد هم احتمال خراببودن سیستم ایموبلایزر بهوجود میآید. احتمال دارد که در چنین حالتی، تراشه ترانسپاندر خودرو خوب عمل نکرده باشد و خواندن و فرستادن کد را بهدرستی انجام ندهد. شاید هم دندههای درون مغزی شکسته باشند و امکان چرخش کلید بهوجود نیامده باشد.
آژیر هشدار خودرو شروع به سروصدا کرده و خاموش نمیشود؟ این هم یکی از رایجترین نشانههای وجود خرابی در ایموبلایزر خودرو است. زمانی که سیستم ضدسرقت نتواند بهدرستی عمل و درهای خودرو را براساس پروتکلهای خودش قفل کند، با روشنکردن آژیر خبر از نقص موجود در سیستم میدهد.
اگر هریک از این نشانههای خرابی را در خودروی خود مشاهده کردید، بهتر است که به نمایندگیهای پس از فروش بروید. این مراکز با وجود کارشناسانی حرفهای بهتر به شما در رفع مشکل کمک خواهند کرد.
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : *
ایمیل شما :
نظر شما : *
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
دسته بندی مطالب
اخبار مزایده
اخبار خودرو
شرایط فروش و پیش فروش خودرو
راهنمای خرید خودرو
سرگرمی و دانستنیهای خودرو
آموزش مزایده
تحلیل بازار خودرو
مقایسه خودرو
تعمیر و نگهداری خودرو
دانشنامه خودرو
جدیدترین مطالب
قیمت برخی خودروها همچنان نامعلوم است
ثبت نام چانگان CS35 پلاس آغاز شد
شرایط فروش کامیون 18 تن و کشنده 44 تن دوو
قیمت جدید خودروی بسترن B30 اعلام شد
اعلام نتایج اولویت بندی خودروهای سامانه یکپارچه
ضربالاجل مجلس درباره واردات خودرو کارکرده
آرشیو مطالب
مطالب مشابه
رهنی شدن سند خودروها حذف شد
جریمه تغییر در ارتفاع خودرو
کارشناسی خودرو برای بیمه بدنه چگونه انجام میشود
رفع تقه زدن گیربکس اتومات
مدارک لازم برای تحویل کارت سوخت
نرخ دیه و شرایط پرداخت بیمه بدون کروکی
پربازدید ترین مطالب
نقد و بررسی خودرو فردا T5
قیمت سورن پلاس جدید با مالتی مدیا
نتایج قرعه کشی خودرو لاماری
فروش اقساطی کامیون کشنده امپاور
اعلام مشخصات کوییک GX
قیمت جدید کارخانه ای محصولات سایپا اعلام شد
تبلیغات